Hvem har ikke oplevet at stå en vintermorgen efter en frostklar nat og bilen ikke ville starte. Har man prøvet det, så vil de fleste nok også kunne fortælle, at det var batteriet, den var gal med.
Enten var batteriet blev afladet, eller også var det simpelthen færdigt og skulle udskiftes.
Skal du have udskiftet batteriet på din Peugeot, så giver vi dig her en ide om, hvad det koster.
Beregningerne viser, hvad det i gennemsnit koster at installere et nyt bilbatteri til en Peugeot. Den anførte pris er baseret på samtlige tilbud som værksteder tilknyttet Autobutler har afgivet til Peugeot-ejere, uanset model og årgang. Den inkluderer gerne både timeprisen på værkstedet samt prisen på batteriet.
Sammenlign og spar* | Du sparer i gennemsnit* | |
---|---|---|
404 kr. | 18% | |
Spar i gennemsnit* | ||
404 kr. / 18% |
Indhent via Autobutler skriftlige tilbud på skift af bilbatteri.
Sådan forlænges batteriets levetid
Et bilbatteri har normalt en gennemsnitlig levetid på 5 år.
Men brugen af eksempelvis sædevarme, klimaanlæg og el-bagrude er med til at tære ekstra meget på batteriet, og derfor kan levetiden på de 5 år sagtens være kortere.
I vinterperioder med hård frost kan man risikere, at batteriets kapacitet falder med op til 50 pct., hvilket især gør især ondt på ældre batterier.
Et ældre batteri risikerer helt at stå af, når vinteren for alvor rammer. Og risikoen for ’døde’ batterier øges yderligere, hvis bilen har stået stille i kulden i flere dage.
Oplever du et fladt bilbatteri, så kan du prøve at oplade det med batterioplader. Du kan nedenfor læse mere om opladning af bilbatterier, men hjælper det ikke med en opladning, så skyldes det formentlig, at batteriet skal udskiftes.
Du kan dog selv tage nogle enkle forholdsregler og på den måde prøve at undgå, at batteriet mister power.
Det er især om vinteren, at bilens batteri er hårdt udsat. Hvis det er muligt, så sørg for at bilen ikke holder et alt for koldt sted. Alene det at få bilen ind i en carport hjælper på ’problemet’.
Samtidig skal man sørge for, at få kort nogle lange ture, hvor batteriet når at blive fuld opladt, selvom der bruges strøm til sædevarme, elruder osv.
Hård frost gør, at batteriet risikerer at miste en stor del af kapaciteten (strømmængden). Derfor kan det være en god ide at bruge en hjemmelader et par gange i løbet af vinteren, så batteriet bliver ladet op til fuld kapacitet.
Opladning af bilbatteri
For at kunne starte bilen og holde motoren igang skal der være strøm på bilbatteriet.
Oplever du fejl på batteriet, så prøv først at teste batteriet ved hjælp af en batteritester. Her vil du kunne se om batteriet er maksimalt opladet.
Når du skal teste batteriet, så vent indtil bilen har stået stille i 12 timer. Så vil du nemlig kunne se om batteriet er afladet eller om det holder spændingen.
Er batteriet ikke 100 pct. opladt, så kan det oplades ved hjælp af en batterilader. Der findes i dag mange forskellige batteriopladere på markedet, hvor de mest gængse mærker er Noco Genius, CTEK og Keepower.
De nyeste ladere er elektroniske og kan bruges både til blybatterier og gel-batterier. Tilmed er de mest intelligente batteriladere i stand til at regulere styrken, så batteri og elektronik skånes.
Til dig, som skal oplade dit bilbatteri, giver vi dig her en miniguide til, hvad du skal gøre:
- Begyndt med at frakoble bilens batteri ved at fjerne kablerne. På den måde sikrer du, at batteriet ikke bruger strøm under opladningen.
- Tilslut batteriopladerens kabler – først med det røde (positiv) kabel til plus-polen, og dernæst det sorte (negativ) kabel til minus-polen.
- Brug helst en elektronisk batterioplader, der automatisk afbryder, når batteriet er opladet.
- Begynd aldrig opladning af et frossent batteri eller et batteri med en temperatur på over 45 grader.
- Når opladningen er færdig, sluk så for opladeren, inden kablerne afmonteres.
- Tilslut nu batteriets kabler og prøv at starte motoren.
Er batteriet ikke blevet ordentligt opladet, så skyldes det højst sandsynligt, at batteriet skal udskiftes. Er batteriet derimod fuldt opladet, men bilen stadig ikke vil starte, så ligger fejlen et andet sted, og du bør kontakte dit foretrukne værksted for at få foretaget en fejlsøgning.