Få anhængertræk på din bil

Anhængertræk på bilen - det er nemt at få monteret

Uanset om man skal kunne montere et cykelstativ bag på bilen, drømmer om en ferie med campingvogn eller bare har brug for at kunne køre traileren på genbrugspladsen med affald, så kræver det et anhængertræk på bilen.

Eftermontering af anhængertræk, jydekrog, trækkrog eller tilkoblingsanordning er ikke nogen helt billig udskrivning. Autobutler har undersøgt gennemsnitspriserne for en række populære bilmærker. Undersøgelsen er baseret på mere end 3.441bilejere, som i 2015 via Autobutler har bedt om et tilbud på at få eftermonteret et anhængertræk.

Gennemsnitsprisen, fordelt på 10 forskellige bilmærker, var på 4.858 kr., men der kan være store besparelser, hvis du gør dit forarbejde og er villig til at køre lidt efter værkstedet.

Nedenfor ses priser for de 10 mest populære bilmærker:

Gennemsnitspriser på montering af anhængertræk 2015

Gennemsnitspriser på montering af anhængertræk 2015

Gennemsnitspriser på montering af anhængertræk 2015

Hér kan du downloade gennemsnitspriserne på montering af anhængertræk som PDF-fil »

Gør som mere end 300.000 andre bilejere allerede har gjort. Få tilbud på vores værkstedsportal Autobutler, og husk på, at når man bruger Autobutler er du blandt andet sikret FDM's stikprøvekontrol, 24 måneders reparationsgaranti og aftaler på skrift. Vi giver vores brugere gennemsigtighed og tryghed og sikrer, at alle reparationer og værkstedsbesøg fås til en fair pris.

Det skal du være opmærksom på

Inden du klikker for at bestille et tilbud, så giver vi dig nedenfor en række gode råd til, hvad skal du være opmærksom på, når du vil have eftermonteret et anhængertræk på din bil.

Hvor tung en anhænger giver dit kørekort og din bil dig ret til at trække?

Alle må køre med trailer eller campingvogn i Danmark på et almindeligt kørekort (B). Er du i tvivl om, hvor meget vægt du må køre med, så er det altid en god ide at forhøre dig på dit lokale værksted. Og er du stadigvæk i tvivl, så er der faktisk hjælp at hente på politiets hjemmeside.

Hovedreglen er, at anhængeren inkl. last maksimalt må veje 750 kg. Samtidig må bil og anhænger ikke have en totalvægt på mere end 3500 kg. Ved at supplere med ekstra kurser hos en køreskole er det dog muligt at kunne køre med en anhænger, som alene vejer 3500 kg. Endelig kan den tilladte vægt på anhængeren øges yderligere ved erhvervelse af lastbilkørekort.

Model og design

Der findes flere forskellige typer af anhængertræk. Først og fremmest er det vigtigt, at man vælger en trækkrog, som overholder de gældende europæiske og danske regler. Vælger du selv at købe anhængertrækket, så køb gennem en dansk online butik. Det øger nemlig chancen for, at anhængertrækket rent faktisk er godkendt til brug i Danmark. Herhjemme er svanemodellen den mest brugte model. Den er godkendt af myndighederne og fås både som et fastmonteret eller et aftageligt anhængertræk. Endelig kan man vælge et justerbart anhængertræk, som kan indstilles, så kuglen sidder i en passende højde i forhold til det, som der køres med.

Den aftagelige krog vil for mange bilejere nok være det foretrukne valg. Bilen får nemlig et flottere udtryk, men når de fleste alligevel vælger en fast monteret krog, så skyldes det bl.a. besværet med at skulle koble krogen af og på. Samtidig risikerer man, at de bevægelige dele på det aftagelige anhængertræk med tiden ruster og sætter sig fast.

Skal der være bremser på anhængeren?

Hvis anhængeren vejer mere end 750 kg inkl. last, skal den have sit eget bremsesystem. Har traileren eller campingvognen eget bremsesystem, så er det vigtigt, at du ind imellem får det tjekket på dit værksted, så du er sikker på at det virker korrekt. Er bremserne defekte kan det koste en bøde.

Husk at bilen skal omregistreres

Det er fuldt lovligt selv at installere anhængertrækket, men husk, at gør man det selv, så skal bilen efterfølgende til syn. Vil du slippe for besværet, så få det lokale værksted til at montere anhængertrækket på din bil.

Uanset om du er gør-det-selv typen eller ej, så skal bilen omregistreres. Men den skal kun forbi en synshal, hvis den er 8 år eller ældre. Er bilen nyere end 8 år, og er anhængertrækket monteret af et godkendt værksted eller en autoriseret forhandler, kan man få en såkaldt "Erklæring om synsfri sammenkobling", som værkstedet/forhandleren har underskrevet og stemplet. Kør herefter til den nærmeste synshal og fremvis dokumentet. Så er du klar til at køre med anhænger. Er du i tvivl om, hvordan det foregår, eller vil du slippe for besværet, så spørg på værkstedet, som ofte tilbyder en samlet pakke, der gør bil plus anhængertræk helt klar til brug.

Løbende tjek og sikkerhed

Når anhængeren kobles på bilen, skal der altid benyttes en såkaldt springwire, som sættes fast i et lille øje på anhængertrækket. Den lille anordning sikrer, at anhængeren ikke løber løbsk, hvis den skulle ryge af krogen. Husk, at du skal kontrollere lys, nummerpladelys, blinklys og bremselys, hver gang anhængeren kobles til bilen. Hvis der er en defekt vanker der en bøde, så det gælder om at få det repareret på et kvalitetsværksted, inden der køres med anhængeren.

Få tilbud og sammenlign priser på anhængertræk

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 50%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16853 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 267 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.